Girişimcilikte başarısızlığın 5 işareti

Herkesin girişimci olması mümkün değil. Çoğunlukla girişimci adayları yanlış motivasyon ve uygun olmayan yeteneklerden ötürü istedikleri başarıyı yakalayamıyorlar.
Bu insanlar bu şekilde atıldıkları yolda yalnız değil aynı zamanda kendilerine yatırım yapanların da zaman ve emeklerini boşa heba etmiş oluyorlar. Bu işlere uygun olmadığınızı görmeniz veya yanlış yolda olduğunuzu anlamak elbette biraz yol aldıktan sonra anlaşılıyor, ama yine de sizlere görebileceğiniz bazı ipuçları vermekte yarar var.

İnsanların söylemlerine çok kulak veriyorsunuz

Steve Jobs, Bill Gates gibi insanların hayatını okuduğunuz zaman gurur duyulacak girişimlere imza attıkları sürede insanlar tarafından pek de sevilen insanlar olmadıklarını görürsünüz. Bir girişimci olarak siz de bir şeyler üretmeye çalışırken çevrenizdekilerin tutum ve fikirleri konusunda dikkatli olmalı ve inandığınız fikirler üzerine yoğunlaşmalısınız.

İnanılmaz ilklere imza atacağınız girişimlerde bulunacaksanız bu yolda bazı fedakârlıklar da yapmanız gerekmektedir. Normal işlerde bile herkes tarafından sevilmek pek mümkün değilken girişiminizi yaparken emin olun karşınızdakilerin çoğu, tutumlarınızdan dolayı sizi sevmeyecektir.

Bu işe çok zengin olmak için girişiyorsun

Girişimcilik zengin olmanın, rahata erme yöntemleri arasında 3. Sırada olsa da her şey istatistik değildir. Bunun için istikrarlı bir şansa da sahip olmanız gerekir. Doğrusunu söylemek gerekirse şirketlerin yüzde 96’sı yıllık 1 milyon doların altında gelir elde etmektedir. Bu paradan masraflar çıktığı zaman ortaya girişimciye profesyonel anlamda çalışan bir kişi ile hemen hemen aynı para düşmektedir.

Mark Cuban, Steve Jobs veya  Mark Zuckerberg olmayı umuyorsun

Girişimciler kahramanları gibi ünlü ve başarılı olmak için bu işe giriştikleri iddia ediyor olabilirler. Belki de gerçekten inanarak bu işe girişiyor da olabilirler. Ama unuttukları bazı noktalar da yok değil. Herkes doğru zamanda doğru yerde olmuyor, herkesin doğru bağlantıları ve o konuda yetenekleri de olmuyor.

Sözünü ettiğim girişimcilerle gurur duymak güzel ama onların sahip olduğu deneyimi yaşamak hemen hemen imkânsız gibi. Forbes listesine girebilmeyi başaran insanlar kadar doğru zamanlama ve kaynağa da sahip olmak o kadar kolay olmuyor. O listeye girenlerin yüzde otuzundan fazlasının zaten babadan zengin olan insanlar olduğunu unutmayalım.

Size meydan okunmasını sevmiyorsunuz

Her girişimci sunduğu şeyin başarılı olmasını arzulama noktasında kararlı ve isteklidir. Bu yol daima düşüşler ve yeni şeyler öğrenme ile döşelidir.  En başarılı girişimciler ne pahasına olursa olsun fikirlerinin başarılı olacağını düşünenler arasından çıkmamıştır.

İş aşamasında yanlışları gören ve bunları nasıl çözeceğini öğrenenler genelde başarılı olurlar. Başarılı olmayı doğru yolda olmaktan daha önemli görenler hem zamanlarını hem de paralarını çöpe atmış olurlar. Zorla güzellik olmaz.

Uyumayı, işe tercih ediyorsunuz

Belirli iş saatlerinde çalışıp büyük başarılar yakalamış insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Başarıya ulaşmak için bir girişimcinin kararlı olması gerekir, destekçilerinin olması gerekir ve aynı zamanda hemen hemen bütün adımlarını doğru zamanda ve doğru yerde atması gerekir. Bu da sadece zamanla olur. Ne kadar çok, doğru şeyleri doğru zamanda yapmak için zaman harcarsanız daha hızlı ve daha büyük gelişme sağlarsınız. İstediğiniz yere geldikten sonra uyuyabilirsiniz.

Emin olun bu zorluklar girişimcilerin karşılaştıkları en büyük zorluklar değil. Bunlarla beraber daha fazlasına karşı dik durabileceğinize hala inanıyorsanız durmayın, devam edin!

 

Kaynak: http://sosyalmedya.co/bir-girisimcinin-basarisiz-olacaginin-5-isareti/

Sosyal medyada takip etmek için: